Keitä me olemme

Vuonna 2015 perustettu Clinipower haluaa tukea terveysteknologian tuotekehitystä ja digitalisaatiota asiantuntemuksellaan. Ydintiimillämme on yhteensä yli 160 vuotta käytännön työkokemusta toimialalta niin startup-yritysten kuin kansainvälisten terveysteknologiajättien palveluksessa. Tunnemme organisaation johtamisen ja kehittämisen haasteet, tuotekehityksen koko elinkaaren ja menetelmäkehityksen prosessit. Lisäksi meillä on laaja kansainvälinen verkosto, josta voimme etsiä täsmäosaamista organisaatiosi tarpeisiin.

Seuraamme puolestasi alan kehitystä, jotta sinä voit olla askelen edellä. Olemme myös aktiivisesti mukana vaikuttamassa alan toimintakulttuurin kehitykseen. Clinipower on Terveysteknologia ry – Healthtech Finlandin ja Laatukeskus Excellence Finlandin jäsen.

Pitkän kokemuksen ansiosta tunnemme myös kompastuskivet. Siksi osaamme nyt tukea sinun menestystäsi ja ennakoida, mitä matkan varrella tulee vastaan.

Maija Laukkanen

Toimitusjohtaja
Myynti, jakelukanavat, MDD, MDR, ISO 14971
maija.laukkanen@clinipower.fi
+358 40 539 0741

Kun perustin Clinipowerin, ideani oli tarjota erilaisille asiakkaille toimialan parasta osaamista, johon yleensä vain suuryrityksillä on resursseja.

Keskityn itse pääasiassa kahteen hommaan: kartoittamaan asiakaskentän tarpeita ja etsimään tuntosarvet ojossa uusia huippuosaajia tiimiimme. Oletko sinä ehkä yksi heistä?

Potilasturvallisuuden kulttuurin levittäminen korkean teknologian alalla on minulle sydämenasia. Haluan vaikuttaa ajattelutavan muutokseen etenkin ohjelmistoteollisuudessa. Esimerkiksi omahoidon sovellusten turvallisuus on iso asia. On hienoa nähdä, että yhteiskunnassa aletaan vähitellen kysyä oikeita kysymyksiä ja ajattelutapa on muuttumassa kohti EU:n tiukentuvia vaatimuksia.

Haaveilen entistä suuremmasta kansainvälistymisestä. Siinä olemme kaikki vahvoja ammattilaisia, ja ensimmäisiä projekteja Ruotsiin, Viroon, Itävaltaan ja Venäjälle olemme jo tehneetkin. Haluamme olla mukana viemässä Suomen vahvaa terveydenhuollon digitalisaatio-osaamista maailmalle vielä laajemmin.

Toinen haaveeni on suomalaisten tekoälysovellusten kaupallistaminen lääkinnällisinä laitteina. Haluamme olla mukana tukemassa pioneereja!

Hannele Toroi

Johtaja, laatu ja sääntely
MDR, MDD, IVDR, ISO 9001, ISO 13485, ISO 14971, ISO 14155, IEC 62304, IEC 62366, FDA, MDSAP, GMP
hannele.toroi@clinipower.fi
+358 40 831 8410

Minun erikoisalaani ovat laatujärjestelmät ja viranomaisvaatimukset.

Laatupäällikön tehtävässä parasta on, kun voin aidosti auttaa asiakasta eteenpäin. Monessa tilanteessa ajattelen olevani tulkki asiakkaan ja viranomaisen välillä: varmistan, että molemmat ymmärtävät toistensa kieltä.

Lempihommaani laatuprosessissa ovat sisäiset auditoinnit. Niissä pääsee näkemään, miten monella tavalla saman ongelman voi ratkaista. Ja ongelma on minun sanakirjassani ”mahdollisuus tehdä asiat paremmin”.

Vedän asiakkaiden omille laatupäälliköille vertaistukiryhmää, jossa he voivat keskustella ja jakaa tuoreinta tietoa lääkinnällisten laitteiden sääntelystä.

Nautin kouluttamisesta, ja olen tehnyt sitä monenlaisissa organisaatioissa, myös yliopistolla. Usein olen saanut kiitosta siitä, että osaan välittää viestin erilaisille kuulijakunnille ja vastata kysymyksiin jo ennen kuin niitä esitetään.

Olen utelias ja tutkiva. Intohimoni on tiedon hakeminen. Tiedän tosi monesta asiasta jotain. Tästä alasta tiedän paljon, ja sen mitä en vielä tiedä, selvitän.

Pekka Kola

Asiantuntija, teknologia ja arkkitehtuuri
MDR, MDD, ISO 13485, ISO 14971, IEC 62304, IEC 82304, HL7
pekka.kola@clinipower.fi
+358 40 573 1619

Minun erikoisalaani on terveydenhuollon ohjelmistokehitysprojektien johtaminen.

Kuvaan usein kehitysprojektia niin, että ensin pitää löytää se metsä, mihin eksyy, ja sitten löytää polku pois sieltä. Tuotekehitys on rönsyjen karsimista, kunnes tuutista putkahtaa valmis tuote – eikä se yleensä ole ihan sama kuin kehittäjän ensimmäinen idea. Ensi askelista lähtien pitää myös muistaa, että huippusofta syntyy vain tiiviissä yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa.

Kolmesti olen itse ollut startup-yrittäjänä: lähdimme nollasta liikkeelle, veimme tuotteen markkinoille ja löysimme lopuksi liiketoiminnalle ostajan.

Olen myös mukana kehittämässä toimialan perusstandardeja HL7 Finland -työryhmässä ja HL7 International -työryhmässä Suomen edustajana.

Parhaita hetkiä tässä työssä on, kun pystyn viemään tiimin hetkellisen uskon puutteen yli ja sanomaan: hei, tämäkin ryteikkö kuuluu polulle, yhdessä siitä päästään läpi. Tai kun asiakas soittaa ja kertoo, miten paljon on oppinut puolen vuoden yhteistyömme aikana. Ja tietysti se, kun valmis ohjelmisto lähtee maailmalle ja nousee menestyneeksi vientituotteeksi.

Kimmo Vauhkonen

Asiantuntija, laatu ja sääntely
MDR, MDD, ISO 9001, ISO 13485, ISO 14971, IEC 62304, IEC 82304, MDSAP
kimmo.vauhkonen@clinipower.fi
+358 40 167 6597

Minun erikoisalaani ovat terveysteknologian laatujohtaminen, riskienhallinta ja viranomaisasiat sekä ohjelmistotuotteiden elinkaaren hallinta. Haluan olla mukana tukemassa suomalaisia yrityksiä toimialan sääntelyviidakossa, jotta tuotteita saadaan menestyksellä markkinoille.

Terveysteknologiassa potilasturvallisuus on kaiken A ja O, ja se on pidettävä mielessä tuotekehityksen kaikissa vaiheissa. Vaikka säädöksistä tuleekin paljon vaatimuksia, ne voidaan huomioida helposti omaksuttavilla selkeillä toimintamalleilla. On aina palkitsevaa löytää sopivin tapa, jolla vaatimukset saadaan saumattomasti osaksi asiakkaan käytäntöjä.

Koko yrityksen kattavan laatujärjestelmän kehittäminen voidaan aloittaa nollasta. Voin myös auttaa järjestelmän ylläpidossa tai esimerkiksi yrityskauppojen yhteydessä sen muokkaamisessa uuteen tilanteeseen sopivaksi.

Minulle laatujärjestelmän rakentaminen yhdessä asiakkaan kanssa on aina yhtä mielenkiintoinen prosessi. Nautin palasten pistämisestä paikoilleen ja laajan kokonaisuuden saamisesta kasaan. Työn juhlahetkiä on, kun pitkään rakennettu järjestelmä läpäisee ulkoisen auditoinnin ja saa laatusertifioinnin.

Sanna Mattila

Asiantuntija, laatu ja sääntely
MDR, MDD, IVDR, ISO 9001, ISO 13485, ISO 14971, FDA, MDSAP, GMP
sanna.mattila@clinipower.fi
+358 40 523 9680

Minun erikoisalaani ovat laatujärjestelmien kehittäminen ja MDR-asetuksen vaatimukset.

Olen toiminut vuodesta 2017 puheenjohtajana koko toimialan laajuisessa Healthtech Finland RA2/MDR –työryhmässä. Sen tavoitteena on lisätä yritysten tietoisuutta uuden MDR-asetuksen vaatimuksista ja tarjota foorumi verkostoitumista ja vertaistukea varten.

Minulle on palkitsevaa pystyä auttamaan asiakkaita omalla asiantuntemuksellani, vaikkapa olla tukena vaativissa auditoinneissa, joista minulla on runsaasti kokemusta.

Olen järjestelmällinen ja vien asioita aktiivisesti eteenpäin. Haluan tietää, missä mennään, ja hallita isoja kokonaisuuksia – silloin tunnen todella toteuttavani itseäni. Hahmottelen ja suunnittelen asioita usein visuaaliseen muotoon, ja toimintaohjeideni lopussa on yleensä selkeä yhteenvetokaavio.

Laatu on asia, jossa voi jatkuvasti kehittyä, tehdä uusia löytöjä ja pohtia erilaisia mahdollisuuksia – en ikinä väsy keskustelemaan siitä! Teen töitä suurella sydämellä. Kun on aika viedä projekti maaliin, uppoudun työhön intensiivisesti.

Mari Tikka

Kliininen asiantuntija
MDD, MDR, ISO 14971, ISO 14155
mari.tikka@clinipower.fi
+358 40 167 8198

Minun erikoisalaani on lääkinnällisten laitteiden ja ohjelmistojen kliininen arviointi. Tarkastelen ohjelmistoa hoidollisesta näkökulmasta ja varmistan, että se on turvallinen potilaalle ja henkilökunnalle ja hoitosuositusten mukainen.

Taustaltani olen teho-osaston sairaanhoitaja. Olen tehnyt työtä esimerkiksi Abu Dhabissa työryhmässä, jonka jäsenet tulivat 17 eri maasta. Se opetti tehokkaasti sovittamaan erilaisia toimintatapoja yhteen ja tiedostamaan kulttuurieroja.

Minua kiehtoo softaprojektin haastavuus. Se on maraton, jossa väsymys voi välillä yllättää, mutta kun henkäistään hetki, keksitään aina keinot, joilla päästään maaliin.

Minusta on mahtavaa olla mukana tekemässä muutosta. Siihen tarvitaan koko tiimin panosta ja sitoutumista tavoitteeseen, ja on löydettävä se jokin, mikä motivoi juuri sitä porukkaa. Kun softa on valmis ja otetaan käyttöön, tekee mieli jakaa mitalit kaikille! Silloin muutos on viety menestyksellä läpi ja siirrytty pysyvästi uuteen. Tulee mieleen se yksi teho-osasto, jolla otettiin ensi kertaa käyttöön sähköinen tietojärjestelmä – ja projektin päätteeksi vanhat paperikirjaukset poltettiin kokossa takapihalla.

Juha Kaasinen

Asiantuntija, käytettävyys ja käyttökokemus
MDR, MDD, ISO 14971, IEC 62366, FDA (käytettävyyden osalta)
juha.kaasinen@clinipower.fi
+358 40 838 3956

Minun erikoisalaani ovat tuote- ja palveluideointi, konseptointi ja evaluointi. Käyttäjäkokemus ja käyttöturvallisuus ovat avainasemassa, kun halutaan kehittää menestyvä tuote.

Pidän mahdollisuudesta parantaa ihmisten elämänlaatua ja -hallintaa. Sitähän terveysteknologia pohjimmiltaan on. Joskus ajattelen jopa, että tässä työssä voin olla mutkan kautta mukana pelastamassa ihmishenkiä.

Tällä toimialalla minua kiehtoo lisäksi kahden maailman yhdistäminen: miten innovointiin ja ketterään tuotekehitykseen voidaan istuttaa lääkintälaitteiden sääntelyn tarkat vaatimukset.

Vapaa-aikanani soitan rumpuja, ja vertaankin monesti käytettävyysprosessia bänditoimintaan. Alussa biisit hakevat muotoaan pienen kakofoniankin kautta, mutta tiimityöskentelyn, oikeiden menetelmien, kokeilukulttuurin ja rautaisen osaamisen myötä saadaan aikaan musiikilta kuulostava lopputulos. Kaiken huipennuksena on keikka – bändituotteen lanseeraus!

Kristiina Mäki

Nuorempi asiantuntija
Tuotekehitys, palvelumuotoilu
kristiina.maki@clinipower.fi
+358 50 919 4056

Toimin Clinipowerilla nuorempana asiantuntijana monipuolisten työtehtävien, kuten palveluiden kehittämisen ja digitaalisen sisällöntuotannon parissa.

Terveysteknologian alassa minua kiinnostaa ihmislähtöisyyden ja teknologian yhdistäminen. Tällä alalla voin hyödyntää opintotaustaani teknologian, muotoiluajattelun, ja liiketoiminnan kehittämisen parista. Kirjoitinkin diplomityöni Clinipowerille lääkinnällisten laitteiden innovaatioprosessiin liittyen.

Pidän tiedonhausta ja haluan ymmärtää kokonaisuuksia. Minusta on innostavaa hyödyntää ongelmanratkaisumenetelmiä, joiden avulla voidaan tutkia havaitun kehityskohteen lähtökohtia ja muodostaa tarkoituksenmukainen ratkaisu kerätyn tiedon avulla. Ongelmanratkaisu on tiimityötä, johon jokainen antaa itsenäisen panoksensa.

Outi Kaasinen

Johtaja, myynti ja liiketoiminnan kehittäminen
MDR, MDD, ISO 13485, ISO 9001, Lean Six Sigma
outi.kaasinen@clinipower.fi
+358 40 157 3100

Minun erikoisalaani on liiketoiminnan kehittämisen koko kaari strategian suunnittelusta sen jalkauttamiseen, esimerkiksi myynnin rakentaminen ja palvelumuotoilu. Olen omimillani, kun voin yhdistää visionäärin ja tekijän roolin.

Tuotekehitys on minulle asiakkaan kanssa yhdessä luomista, ja se kannattaa aloittaa jo kun tuoteidea on alkuvaiheessa. Tuote tehdään käyttäjää varten, ja hyvä innovaatio on valmis silloin, kun se toimii sujuvasti käyttäjän toimintaympäristössä. Tärkeä osa lisäarvoa on vaivattomuuden kokemus: miten tehdä asioita niin, että se myös tuntuu hyvältä?

On innostavaa luoda uutta ja rakentaa muutosta. Jos kuulen sanat ”tällaista ei ole koskaan tehty”, olen heti mukana! Jos vastaan tulee umpikuja, kysyn: ”Mikä muu on mahdollista?” Mitä reittiä päästään perille? Uskon lujasti ihmisten luovuuteen, ja strategisesti järkevä ratkaisu löytyy aina, kun pysähdytään miettimään yhdessä.

Vapaa-aikana ilmaisen itseäni kuva- ja sanataiteiden avulla ja käsittelen asioita laulamalla. Saksanpaimenkoirieni kanssa harrastan palveluskoiralajeja. Silloin keskityn siihen, miten yhteistyön saa sujumaan, kun yhteistä kieltä ei ole.

Christian Wagner

Asiantuntija, tuoteportfolion hallinta
MDD, MDR, ISO 13485
Työkielet englanti ja saksa
christian.wagner@clinipower.fi
+43 660 343 6880

Minun erikoisalaani on tuotekehityksen johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen. Digitaaliset innovaatiot voivat olla ihmisille suuri apu, ja hyvään toteutukseen tarvitaan työhönsä sitoutunut tiimi.

Olen ollut rakentamassa tuotekehitystiimejä ympäri maailmaa. Kerran sain tehtäväksi yhdistää kolme tiimiä, joiden jäsenet olivat Yhdysvalloista, Intiasta, Suomesta ja Saksasta. Silloin kaikkein tärkeintä on kirkastaa tiimin jäsenille yhteistyön tavoite. Sitä kautta löytyy se myötäsyntyinen motivaatio, joka kaikilla on. Jos se on hautautunut, minun työni on kaivaa se esille.

Nautin, kun voin innostaa ihmiset ideoimaan ja tekemään yhdessä ajatustyötä. Joskus se voi vaatia pientä haastamistakin. Luon luottamusta sitoutumalla itse: lähden mukaan vain projekteihin, joihin itse uskon, ja silloin pistän kaiken peliin.

Selvitän ajatuksiani juoksemalla – lenkillä olen luovimmillani. Innostun kaikesta, missä on kaksi pyörää, ja pyöräilen töihin joka päivä. Jos olisin poliitikko, missioni olisi vakauttaa Euraasia. Olisi hienoa matkustaa huoletta maateitse Iraniin, Intiaan ja Kiinaan – pyörällä tietysti! Olen kotoisin Itävallasta, Salzburgista, mutta ennen kaikkea olen maailmankansalainen.