Blogisarjamme toinen osa keskittyy käyttömäärittelyn yksityiskohtiin. Saat vinkkejä ja ohjeita käyttömäärittelyn aloittamiseen, käyttäjäryhmien määrittelyyn sekä käyttöympäristön kartoitukseen. Käymme läpi myös…
Järjestämme maksuttoman tietoiskun proof of concept- ja tuotekehitysvaiheen yleisistä käytettävyysopeista keskiviikkona 19.4. klo 9.30-10.30. Tietoiskun aiheena on lääkinnällisen ja IVD-laitteiden käytettävyysprosessin…
Elokuussa 2022 Clinipowerin tiimiin liittyneen Kalle Schnitzerin sydän sykkii käytettävyyssuunnittelulle ja kliiniselle arvioinnille. Näillä erityisosaamisalueilla Schnitzerillä on hyötyä sairaanhoitajan…
Keräsimme neljä käytettävyystyön jalkauttamiseen liittyvää oppia asiakasprojekteistamme. Näissä kohteena olivat IIa laiteluokkaan siirtymässä olevat tuotteet tai projektit, joissa käytettävyystyö oli…
Lääkintälaitteen käytettävyyden suunnittelu muodostuu monesta eri osa-alueesta, jotka kannattaa huomioida tuotekehityksessä. Käytettävyyssuunnittelu auttaa luomaan turvallisia ja helppokäyttöisiä tuotteita. Lisäksi se…
Viime vuonna Healthtech Finlandin Lääkinnälliset laitteet (MDR) -työryhmän puheenjohtajaksi valitulla Hannele Toroilla on laaja kokemus laatujärjestelmien ja sääntelyn maailmasta. Vapaa-ajallaankin…
Torstai 26.5.2022 on merkittävä päivä Euroopan unionissa (EU) in vitro -diagnostisten lääkinnällisten laitteiden (IVD-laitteet) parissa toimiville. Kyseessä on EU:n IVD-laitteita…
Hyvin toimiva tietotekniikka on suomalaisen terveydenhoitojärjestelmän kulmakivi. Se liittyy tavalla tai toisella kaikkien terveysalan työntekijöiden arkeen. Uusien hyvinvointialueiden myötä on…
Sote-alalla toimitaan monien haasteiden äärellä. Toimialan tehostaminen ja prosessien parantaminen on monella rintamalla arkipäivää. Myös uusilla hyvinvointialueilla ollaan täysin uuden…